WELKOM OP KREDIETGIDS.BE – ONLINE KREDIETPLATFORM

+32 (0)1 377 20 11 LOGIN

Stel uw vraag aan een team van experten. Kredietgids.be brengt makelaars en agenten samen via dit online kredietplatform. Aangezien Kredietgids.be geen kredietmakelaar of bankgent, noch verzekeringsmakelaar is, werken wij samen met onafhankelijke erkende specialisten die u bijstaan van zodra u contact opneemt via de website. Ook als u een gratis offerte of voorstel aanvraagt, zal uw vraag doorgestuurd worden naar een erkend financieel tussenpersoon of adviseur.

Op zoek naar een kredietmakelaar, een zelfstandig bankagent en/of een verzekeringsmakelaar voor uw specifiek project maar u weet niet direct wie u kan verder helpen? Neem contact op met ons, stel ons duidelijk uw vraag en wij brengen u in contact met een expert bij u in de buurt die een antwoord kan geven op uw vraag. Laat vandaag nog een specialist contact met u opnemen.

Vaak gestelde vragen

Hier krijgt u alvast de meest frequente vragen over Kredietgids.be van onze gebruikers.

Er zijn geen dossierkosten verbonden aan het gebruik van de diensten van Kredietgids.be

We willen er zijn voor iedereen zonder op enige manier kostenverhogend te zijn voor de consument.

Kredietgids.be is geen makelaar en komt niet tussen in de bemiddeling van producten. Wij brengen partijen in contact. Onze aangesloten makelaars kunnen u in de eerste plaats helpen met kredietvoorstellen, verzekeringen van zowel het type schade- als levensverzekeringen

Kredietgids.be onderscheidt zich van de andere websites door zijn uniek model. De software brengt u in contact met een kredietmakelaar in uw regio of een kredietspecialist/makelaar die u het best kan ondersteunen bij uw specifiek project/dossier. Informeer uzelf online met de vele adviesartikels, rekenmodules en vaak gestelde vragen. Maak een online simulatie van uw project en kom te weten hoeveel u maandelijks zal moeten betalen om uw project te realiseren. Stel een kredietdossier samen en verstuur dit naar een erkend kredietmakelaar die voor uw project een oplossing op maat kan aanbieden in uw regio. Vanaf dat ogenblik krijgt uw dossier de volle aandacht van de kredietmakelaar/kredietadviseur. Hij zal contact met u opnemen om uw aanvraag te overlopen en meer informatie in te winnen. Daarna zal uw kredietaanvraag voorgelegd aan meerdere kredietpartners teneinde het beste voorstel voor u te bekomen. U wordt tijdens de aanvraagprocedure constant op de hoogte gehouden. De ondertekening van de documenten doet u in samenspraak met de geselecteerde makelaar.

Persoonlijke gegevens worden enkel doorgestuurd naar erkende kredietmakelaars die op regelmatige basis gecontroleerd worden door het FSMA en FOD. Daarnaast bieden wij bij Kredietgids de mogelijkheid om als gebruiker van het platform feedback te geven over een bepaalde makelaar waardoor er ook constante bijsturing is van de kwaliteit geboden door de aangesloten krediet- en verzekeringsmakelaars.

De kredietmakelaar is onafhankelijk  en heeft bijgevolg meer mogelijkheden bij verschillende partners.

Volgende dossiers zijn bij grootbanken tegenwoordig niet eenvoudig meer om een akkoord te krijgen. Een makelaar heeft mogelijk een oplossing voor u.

Een vaste termijn krediet (of een bullet krediet) in combinatie met een wedersamenstelling door een spaarplan te onderschrijven in het Individueel Pensioensparen, Vrij Aanvullend Pensioen Voor Zelfstandigen en al dan niet aangevuld met een Individuele PensioenToezegging of een vrij sparen plan. Tevens kan men met een eenmalige aanvangsstorting de maandelijkse spaaropdracht sterk verlichten.

Aankoop van een onroerend goed door een persoon met buitenlandse beroepsinkomsten. Niet alle banken doen deze dossiers graag.

De financiering van een vakantiewoning is ook niet altijd even gemakkelijk. Ook in het buitenland kan een makelaar u bijstaan. Via enkele Buitenlandse banken (met bijkantoor in Brussel) kunnen onze makelaars eenvoudig een krediet voor de aankoo van uw woning in Frankrijk onderhandelen.

Overbruggingskredieten in combinatie met de bestaande kredietlast en de nieuwe kredietlast is voor sommige mensen iets te veel om maandelijks te dragen. Ook de banken hebben een probleem bij dergelijke financiële constructies. Uw maandelijkse kredietlast is tijdens de periode van het nog niet verkocht zijn van de vorige woning zeer hoog. Onze kredietmaatschappijen houden ofwel rekening met enkel de nieuwe maandelijkse afbetaling, kunnen alles samenvoegen in 1 meer haalbare maandelijkse afbetaling in afwachting van de verkoop,... er zijn oplossingen als uw woning nog niet verkocht is of nog niet verkocht zal zijn voor de aankoop van uw nieuwe woning.

Het samenvoegen van kredieten is iets dat een grootbank niet graag doet. Een makelaar kan u bijstaan en informeren hoeveel u maandelijks mogelijk minder zal betalen en hoeveel interest u al dan niet meer of minder zal betalen in vergelijking met de situatie van voor het samenvoegen van de kredieten. Soms kan dit een oplossing bieden om uw hypothecair krediet goedgekeurd te krijgen dus het moet niet altijd in een negatief beeld geplaatst worden. Uiteraard biedt een makelaar u volledige discretie en transparantie.

Top